Nat, nat, nat! Gebruik vermiculiet

Vermiculite maat-3 kweeklaten.nl
Wat een regen de afgelopen weken, gelukkig zitten we hier op zandgrond maar zelfs hier kan de grond zeer nat worden. Door het gebruik van vermiculiet is dit veel minder geworden. Vermiculite heeft een hoog absorbeer vermogen met als voordeel dat als de grond eromheen droog word dan laat de vermiculite langzaam het water weer vrij. Zo strooien we vermiculite bij de aanplant altijd bij de wortels van de planten en ook bij de bloembollen. Voor de zaaitrays vermengen we zaaigrond met vermiculite, zo krijg je een luchtige grond wat de wortelgroei bevorderd en de zaaitray droogt niet zo snel uit zodat er minder vaak water gegeven hoeft te worden. Voor in de tuin gebruiken wij vooral vermiculiet 3 en in de zaaitrays de fijne vermiculiet 2.